13 januari 2012

Det här med sista drinken kl 03...

Har liksom inte orkat läsa på, lägga mig i eller reagera så värst. Men det har varit svårt att undvika den upprörda stämning som nu råder på Facebook.

Vad händer? Alkoholtillstånd till 03 bara? Aldrig mer kvart i fem-ragg? 
Visst. Det suger. Faktiskt. 
Är alltid göttegott att inte känna stressen för att man inte ska hinna bli pissfull innan stängning, så det kommer bli en omställning för alla oss groggluder som kan tycka att det till och med kan vara lite behagligt med den där lilla söndagsångesten av att man blev snorrak kvällen innan. 


Det är egentligen inte tiden som är som en förstoppning utan det är själva principen att man förminskar ett vinnande koncept utan någon egentligen konkret anledning. Som att säga "nej" bara för sakens skull. Att flertalet torra jävlar har lagt ner energi och tid av planering, uppläggning och presentation av den här sensationellt korkade idén känns som att människans dumhet återigen övertygar. Med patetiska grunder, svart-vitt tänkande och med en dimmig överblick av konsekvenserna av beslutet. 

För det kommer det att bli. 
Påtagliga och märkbara konsekvenser. 
Som många andra redan har tagit upp så kommer ordet 'Svartklubb' att få en helt ny innebörd och slå tillbaka minst lika hårt. "Stökigt" kommer vara en liten fis i jämförelse med den jävla bajsfesten som kommer kleta ner Avenyn, när klubbarna stängs samtidigt, folk grisar ut och ska alla ha sin obligatoriska donken-meal. Alla. Samtidigt. 

Det blir så barnsligt på något sätt eftersom att det är en så uppenbart apdålig idé. 
Ganska mycket "nähä, nu får det va' slut på det roliga" liksom. 
Kan vi inte bara droppa det här istället och sluta dumma oss?  
Ta av oss tröjorna och lägga oss i sängen, under täcket och fnissa åt de här tramset? 
Riva sönder papperna och kissa på dem liksom?

Ja, jag vill det i alla fall!




1 kommentar:

Anonym sa...

high five!